Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δήμος Χαϊδαρίου: Ξεκίνησε η ανάπλαση της Ιεράς Οδού

20 Νοεμβρίου 2009

2.000.000 ευρώ η συνολική δαπάνη του έργου 

Ξεκίνησε το έργο της συνολικής ανάπλασης της Ιεράς Οδού ύστερα από τις αδιάκοπες και επίμονες παρεμβάσεις της σημερινής Διοίκησης Μαραβέλια,  ένα έργο ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια οδηγών και πεζών, συνολικής δαπάνης 2.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και τις σχετικές διαδικασίες το έργο θα ολοκληρωθεί σε 18 μήνες, χωρίς να υπάρξει καμιά επέμβαση στον παρακείμενο Βοτανικό Κήπο ή σε άλλες ιδιοκτησίες.

Με βάση τη μελέτη, στο έργο προβλέπονται όλα τα απαραίτητα έργα υποδομής, όπως οδοποιίας και ειδικότερα η αναδιαμόρφωση των τροχιών κυκλοφορίας και ισόπεδων κόμβων, επαρκής τοποθέτηση οδοφωτισμού  καθ’ όλο το μήκος της Ιεράς Οδού, φωτεινοί σηματοδότες, ειδικές διαγραμμίσεις πεζών, ιδιαίτερα στο 2ο Αθλητικό Κέντρο «Τάκης Χαραλαμπίδης» προκειμένου να εξασφαλιστεί η διέλευση των αθλουμένων.

Πρέπει να υπογραμμιστεί ότι με το έργο αποκαθίστανται οι άκρως επικίνδυνες κυκλοφοριακές λειτουργίες των σημερινών επικίνδυνων καμπυλών, ιδιαίτερα στη συμβολή της Ιεράς Οδού με την οδό Περραιβού.

Ακόμη προβλέπεται η τοποθέτηση κεντρικού στηθαίου τύπου N. Jersey στο μέσον της οδού, καθ’ όλο το μήκος, καθώς και έργα αποχέτευσης ομβρίων, κρασπεδόρειθρα με πλακοστρώσεις, πεζόδρομος, δρόμος περιπάτου με διακοσμητικούς τοιχίσκους με πλέγμα και κάγκελα.

Το συγκεκριμένο έργο θα εκτείνεται από το σημείο της συμβολής της Στρ. Καραϊσκάκη με την Ιερά Οδό (Δρομοκαΐτειο)  μέχρι την οδό Κύπρου στα Κουνέλια.

 Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Δημήτρης Μαραβέλια τόνισε:

«Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο ζωτικής σημασίας για την ασφαλή διέλευση πεζών και οχημάτων.

Ακόμη πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι με το εν λόγω έργο εξασφαλίζεται η ασφαλής πρόσβαση των αθλουμένων από και προς το αθλητικό κέντρο «Τάκης Χαραλαμπίδης».

Το έργο ξεπερνά τα τοπικά όρια της πόλης μας, αν λάβουμε υπ’ όψη μας και την μελλοντική λειτουργία του σταθμού ΜΕΤΡΟ Χαϊδαρίου.

Με την ολοκλήρωσή του επιτυγχάνεται, εκτός της λειτουργικής ανάπλασης και η αισθητική και ιστορική ανάδειξη της Ιεράς Οδού.

Ως Δημοτική Αρχή είχαμε θέσει βασική μας προτεραιότητα την πραγματοποίηση αυτού του έργου από τις πρώτες κιόλας ημέρες που αναλάβαμε την Διοίκηση του Δήμου».

Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: